Eerste hulp bij ‘menopauze’ haar

Al mijn hele leven ben ik op zoek naar: A. de perfecte jeans en B. de perfecte shampoo. Over zoektocht A gaat het een andere keer. Aan zoektocht B komt na dit stukje een einde. Wat ik zoek? Een shampoo voor krullen, tegen pluis, die de blonde kleur langer mooi houdt en niet te duur is. Favoriet tot dusver was de Bain Age van Kérastase (uit de anti-aging lijn) maar ja, voor iemand die om de twee dagen zijn haar wast, wordt dat met bijna dertig euro per fles een kostbare hobby. Geen van de goedkopere alternatieven kan verder mijn goedkeuring wegdragen.

Maar dan valt bij toeval mijn oog op Plantur 39. ‘Voor het haar vanaf veertig’ luidt de bijbehorende slogan. Hela, dat ben ik. Iedereen verdient een kans, dus ook dit lelijke groene flesje, waar ook nog eens een veelbelovend verhaal achter zit. Tijdens de menopauze neemt de hoeveelheid oestrogeen (vrouwelijke hormoon) af en het mannelijke hormoon (testosteron) toe, met een heleboel vervelende gevolgen van dien. Zoals een uitdijende taille, woede-aanvallen, stemmingswisselingen en dunner wordend haar, of haar dat uitvalt. Daar heeft het Duitse onderzoeksteam van ene Dr. Wolff (in samenwerking met dermatologische experts van de universiteitskliniek in het Duitse Jena) een goedje tegen ontwikkeld. Dit zogenoemde Phyto-Coffeïne-complex remt de invloed van testosteron op de haarwortels. De werkzame stoffen die hiervoor zorgen zijn fytoflavonoïden, ofwel plantaardige oestrogenen.

Als je je haar hiermee wast, wordt de slinkende oestrogeenvoorraad weer een beetje aangevuld en verbetert de conditie van de hoofdhuid, aldus de bijsluiter.

Sounds good.

De volgende morgen was ik mijn almost 50 lokken met Plantur 39. Het is transparant en ruikt subtiel. Eenmaal uitgespoeld, glijdt de borstel er soepeltjes doorheen. Mijn haar voelt zachter en is minder klitterig. Al blijft crèmespoeling noodzakelijk, maar dat is ook het geval bij mijn Bain Age van Kérastase. Gedurende twee weken was ik mijn haren met Plantur 39. En warempel: mijn droge krullen (vijftien jaar kleuren heeft haar uitwerking niet gemist) ogen gezonder. Zachter. Minder ragebol. Voller. Ik spoed mij naar de drogist voor de bijbehorende structuurconditioner en een Plantur39 tonicum. Kwaliteit voor nog geen tientje per fles. De verpakking oogt ronduit lelijk, maar de prijs-kwaliteitverhouding wint. Dan maar een lelijk potje tussen de verder chique flesjes.

 

Plantur 39 - NL-F - Gruppenfoto

 

 

 


,

Leave Comment

Leave a Comment

Geef een reactie