De mooiste kleur van de wereld: greenblue

Niet zoet, wel zacht

Vaak wordt ons gevraagd welke kleur er toch bij ons kantoor op de muur zit. Welnu, dat is greenblue, van het Engelse zeer exclusieve verflabel Farrow&Ball. Grijsgroen dus. Geen groen maar ook geen grijs; precies er tussen in.

Niet zoet, wel zacht. Dankzij deze kleur veranderde onze saaie kantoormuur in die van een waar schrijfpaleis.

Het duurde trouwens serieus drie weken voor we onze keus bepaald hadden. Alle kleuren van Farrow&Ball zijn namelijk beeldschoon. Dat is geen toeval: de in het Engelse Dorset gevestigde verflabel onderzocht verfresten uit historische gebouwen en stelde naar aanleiding hiervan een kleurenpalet samen van 132  kleuren die in de 18e eeuw populair waren.

Door extra pigment in hun verf krijgen deze kleuren een zachte en diepe uitstraling die bij wisselende lichtinval steeds anders reflecteert. Behalve verf heeft het label ook behang, dat zo mooi is dat je het gerust als cadeaupapier kunt gebruiken. Alle Farrow&Ball verfproducten zijn water gedragen, hebben een laag minimaal VOS-gehalte en zijn dus milieuvriendelijk.

Dus mocht je verbouw- of verfplannen hebben dit najaar, dan raden wij aan de kleurenwaaier van Farrow&Ball te bestuderen. http://eu.farrow-ball.com/

vdale1

 


Leave Comment

Leave a Comment

Geef een reactie